Stress & Burn-out coaching

Difficult roads often lead to beautiful destinations

- unknown -

Iedereen ervaart stress. Het is een prikkel die we allen ervaren en dat ons tot actie aanzet. Denk maar aan het geven van een presentatie of onze eerste keer met de auto rijden. Indien we geen stressprikkel zouden krijgen, zouden we ons misschien hier niet zo goed op voorbereiden.

Wat ik hiermee bedoel is dat niet alle stress negatief hoeft te zijn. Stress wordt pas problematisch wanneer je stress chronisch wordt en steeds toeneemt.

Een burn-out kan ontstaan wanneer je voor een heel lange periode blootgesteld wordt aan chronische stress. Ik zeg “kan ontstaan” want niet iedereen die te maken krijgt met chronische stress komt in een burn-out terecht.

Wanneer je in een burn-out situatie terecht komt, geeft je lichaam een aantal signalen:

  • Concentratiestoornissen
  • Focus niet kunnen vasthouden
  • Fysieke en mentale uitputting
  • Lichamelijke klachten
  • Verminderde weerstand
  • Ophouden met leuke dingen te doen
  • Verstoord slaappatroon

Wanneer je te kampen hebt met een burn-out, dan is het van belang dat je een goede begeleiding krijgt. Een stress & burn-out coach kan je hierin ondersteunen en begeleiden aanvullend op een andere begeleiding door een psycholoog, huisarts, …

Stress & burn-out coaching geeft je inzichten in je energielekken en je energiegevers, helpt je veerkracht opnieuw op te bouwen, leert je omgaan met stress en begeleid je op een verantwoorde manier naar werkhervatting. Tijdens het traject krijg je praktische tips en tools om mee aan de slag te gaan.

Na de werkhervatting wordt er nog een traject van nazorg aangeboden waarin we samen gaan kijken voor een opvangnet om je te ondersteunen in moeilijke perioden om herval te voorkomen. Wil je graag meer informatie over stress & burn-out coaching of het traject dat ik aanbied, contacteer mij dan voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.