Hartcoherentie Coaching

The heart is always ready to communicate with you

- Howard Martin -

Hartcoherentie is een ademtechniek waarbij je evenwicht brengt tussen de actie en de ontspanning in je lichaam. Stress zorgt voor aanmaak van een aantal stresshormonen in ons lichaam en deze zorgen ervoor dat je in actie kan komen om deze stress situatie het hoofd te bieden. Wanneer deze stress situatie achter de rug is, dan stopt de aanmaak van deze stress hormonen en kom je opnieuw in de rust- en ontspanningsfase.

Wanneer de stress chronisch wordt, dan blijft ons lichaam continu deze stresshormonen produceren en geraken we niet meer naar de rust- en ontspanningsfase. Als deze situatie zich langdurig voordoet, dan geraken we overspannen en geraakt ons lichaam uitgeput met een aantal lichamelijke klachten tot gevolg.

Hartocherentie is een specifieke ademtechniek die ervoor zorgt dat je lichaam de chronische overlevingsmodus verlaat om opnieuw naar de ontspannings of veilige modus te gaan. Je lichaam komt opnieuw in balans en de lichamelijke klachten nemen af.

Hoe ziet een hartcoherentietraject uit :

Tijdens een eerste sesssie wordt er vooral gefocust op de ademhaling en de werking van ons brein. Het is van belang dat je de werking hiervan goed snapt om een goed zicht te krijgen wat de impact van hartcoherentie op ons lichaam is. Tijdens een demo kan je persoonlijk zien hoe hartcoherent ademen een invloed heeft op je innerlijke balans.

Tijdens de 2de sessie gaan we ons focussen op de werking van het hart en de invloed ervan op ons brein. Zo ga je te weten komen op welke manier ons hart ons brein en onze ademhaling kan beïnvloeden. Tevens zoeken we samen naar jouw persoonlijke focusademhaling.

Tijdens de 3de sessie gaan we dieper ingaan op onze hormonen en onze emoties en welk effect deze hebben op ons lichaam en onze innerlijke balans.

In de laatste sessie gaan we dan samen bekijken hoe je de hartcoherentie op dagelijkse basis kan gaan inzetten en inplanten in je leven.

Wil je graag meer informatie over hartcoherentie en wat dit voor jou kan betekenen, contacteer mij dan voor een vrijblijvend en gratis kennismakingsgesprek.